Qui som

Els Juristes Locals vam néixer l'any 2011, quan un redüit grup de tècnics de diversos ajuntaments vam començar a compartir informació i dubtes mitjançant una petita llista de correu. Aquesta llista de “jurídics municipals” ha anat creixent fins superar actualment els 300 membres, amb una activitat diària i constant.

Amb el pas del temps, moltes de les persones que composen aquesta llista vam creure que el món jurídic local necessitava una entitat que fes possible organitzar actes d'interès i accions formatives, ser un interlocutor vàlid davant estaments públics i empreses privades, esdevenir un instrument per a la defensa dels nostres interessos, o establir relacions amb altres col·lectius.

Amb aquest objectiu, el 30 de setembre de 2016 es va constituir l'Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local, i es van aprovar els estatuts que pots consultar al següent enllaç.

partners_06

Contacta'ns si et cal.

Tant si estàs interessat en associar-te, com en informar-te de les nostres activitats, participar a la llista de correu o saber com col•laborar amb nosaltres, escriu-nos a l'adreça info@juristeslocals.cat i estarem encantats de resoldre qualsevol qüestió.

partners_02

Segueix-nos al Twitter.

A més, pots seguir el nostre compte de twitter @juristeslocals, on publiquem puntualment les novetats jurídiques més interessats i els actes que organitzem.

JUNTA DIRECTIVA DELS JURISTES LOCALS

Xavier Silvestre i Castejon

PRESIDENT
VEURE EL CV.

President de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local.

Lletrat consistorial de l’Ajuntament de Barcelona des de l’any 2014. Assessor jurídic de llicències d’activitats i obres i lletrat dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat durant vuit anys, anteriorment havia exercit l’advocacia en l’assessorament d’empreses. També he estat vocal de la Secció de Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) de l’ICAB.

Llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona i Màster en Advocats d’Empresa per la Universitat Abat Oliba.

Contacta!

Cristina Benítez Vázquez

VICEPRESIDENTA 1era
VEURE EL CV.

Vicepresidenta primera de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local.

Especialitzada en dret immobiliari, urbanístic i administratiu. Actualment, sóc la responsable jurídica d’intervenció i disciplina urbanístiques i activitats de l’Ajuntament de Martorell, on m’he incorporat a finals de l’any 2017, després de gaire bé deu anys a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, com assessora jurídica d’urbanisme primer i cap jurídica i administrativa de Territori i Sostenibilitat darrerament. La meva incorporació al sector públic es produeix després de més de 15 anys de vida professional, com assessora jurídica interna en empreses del sector immobiliari (grup Cirsa, Kepro Internacional o Promociones Ruve) i professional liberal en l’àmbit jurídic immobiliari i urbanístic.

En síntesi, més de 25 anys fent d’advocada, que és el que m’agrada, en el sector privat, públic i com a professional liberal.

Contacta!

Àlex Torner de Gispert

VICEPRESIDENT 2º
VEURE EL CV.

Vicepresident segon de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local

Advocat especialitzat en dret administratiu, urbanístic i immobiliari. En exercici des de l'any 1999. TAG de l'Administració Local amb 13 anys d'experiència a l'Àrea Territorial de l'Ajuntament de Rubí, i, després d’un període com a responsable dels serveis jurídics a l’Àrea de Política Territorial de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, des del juliol de 2017, m’he incorporat al Servei d’Assessorament Gestió i Planificació de l'Àrea de Gestió de l’Espai Públic de l'Ajuntament de Mataró.

He compatibilitzat des de l’inici la meva activitat laboral a l'administració amb l’activitat professional del dret a Barcelona, actualment al despatx Villavicencio, Guàrdia, Cusí i Marfà.

Màster en Dret Urbanístic, Immobiliari i de la Construcció per la Universitat Pompeu Fabra.

Contacta!

Emi Vila i Albanell

SECRETÀRIA
VEURE EL CV.

Secretària de l'Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Jurista, assessora jurídica i lletrada consistorial des de fa més de 25 anys, primer a l'Ajuntament de Vic i enguany a l'Ajuntament de Barcelona. Sempre dedicada al Sector Públic municipal que conec profundament i m'agrada.

Llicenciada en Dret i Ciències Polítiques, Màster en Planejament i Gestió Urbanística per l'Escola Superior d'Arquitectura.

Darrerament compatibilitzo la feina al sector públic, amb l'exercici professional de l'advocacia com a col·laboradora al despatx Pi-Sunyer.

Contacta!

Sergi Vacchina Tubau

TRESORER
VEURE EL CV.

Tresorer de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local

Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona l’any 2006, quan em vaig incorporar a treballar a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Actualment desenvolupo tasques d’assessorament jurídic per a l’àrea d’Urbanisme, Activitats i Habitatge d’aquest Ajuntament.

Contacta!

Montse Escudé i Mestre

VICESECRETÀRIA
VEURE EL CV.

Vicesecretària de l’Associació Catalana de Juristes de l’Administració Local. 

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1990.

Postgrau en gestió urbanística per la Universitat Politècnica de Catalunya. 

Actualment responsable jurídica de l’Oficina d’Activitats de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.  

Treballo a l’Àrea de Territori de la Diputació des del 1996. 

Abans havia treballat en un despatx privat especialitzat en dret administratiu.

Redactora de la publicació de la Diputació: Formularis de tramitació d’expedients d’activitats.

He impartit formació a la Diputació i al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Contacta!

Trini Capdevila Fígols

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en dret per la UAB l'any 1987. Postgraus en Urbanisme i Dret Immobiliari i en Contractació Pública.

Cap de la Secció Jurídica d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa i actualment en comissió de serveis a l'Ajuntament de Santpedor com a Cap dels Serveis Jurídics. Experiència docent universitària i a diferents administracions públiques.

Autora del llibre "Anotaciones sobre práctica y jurisprudencia en el procedimiento administrativo local".

Assessora jurídica de diverses administracions locals.

Contacta!

Josep Manel Freijo Paz

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya, llicenciat en Filosofia per la Universitat de Barcelona i Màster en Administració local per la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Catalunya.

Presto serveis com a assessor jurídic a l’Àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i sóc, així mateix, el secretari de la Ponència Tècnica Ambiental i de diverses comissions redactores d’ordenances. 

També sóc tutor de dret als estudis de Dret i Ciències Polítiques, de la Universitat Oberta de Catalunya.

Contacta!

Dolors Ortiz García

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en Dret per la UNED l’any 2005. Postgrau en Dret Administratiu i Dret Local per UDIMA. Postgrau en Contractació Administrativa i Gestió de Serveis Públics per la Universitat de Barcelona.

Tècnic  Superior en Riscos Laborals per Les  Heures -Universitat de Barcelona . Màster en Sistemes Integrats de Gestió: Prevenció de Riscos Laborals, Qualitat, Medi Ambient i Responsabilitat Corporativa. Auditora interna de qualitat per l'entitat certificadora de l'Administració ECA- BUREAU VERITAS.

Actualment treballo a l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor com a tècnica jurídica. Amb vaig treballar a l'Ajuntament de Cardedeu com a TAG.

Contacta!

Irene Martín Abellan

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Advocada especialitzada en dret administratiu i urbanístic. Actualment, responsable jurídica de planejament i gestió a l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Anteriorment en despatx privat Clavell-advocats.

Llicenciada en dret i graduada superior en Dret ambiental i postgrau en Dret local.

He impartit classes a la UPC, EAPC, COAMB, FMC i Diputació de Barcelona, entre altres.

Contacta!

Iolanda López Morales

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Jurista des de l’any 1993, actualment a l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès com a tècnica en l’àmbit de Secretaria.  

Abans havia treballat als Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i de l’Ametlla del Vallès en funció pública i contractació.

També he estat jutgessa i magistrada suplent de l’Audiència Provincial de Barcelona, i he exercit l’Advocacia en el sector privat.  

He estat membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Terrassa i en diverses Comissions. Actualment estic col·legiada al de Sabadell.

Contacta!

Montse Leoz Cortés

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en Dret per la UNED des de l'any 1989. Màster en Dret Urbanístic i Local expedit per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tècnica Superior en Gestió Local.

Fa 36 anys que treballo a l’Ajuntament de Tarragona com a funcionària de carrera.

Des de l’any 1994, estic adscrita a Gestió Urbanística i en l’actualitat com a cap de Servei.

Abans havia desenvolupat funcions a l’Assessoria Jurídica, Contractació, i a l’Assessoria Fiscal a l’àrea d’Hisenda.

Formadora en cursets i jornades organitzades per l’Ajuntament de Tarragona, per la Diputació de Tarragona i per la Universitat Rovira i Virgili.

Des de finals de l’any 2004, exercint la professió d’advocada a temps parcial, especialitzada en dret administratiu assessorant altres municipis i particulars.

Contacta!

Olga Coca Jiménez

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona.

Agent de la Propietat Immobiliària.

Postgrau de Dret Immobiliari i Urbanístic per la Universitat Pompeu Fabra.

Del 1996 al 2001 treballo en diferents despatxos privats, amb l’especialitat de dret civil.

Des del 2002 treballo a la Diputació de Barcelona com a tècnic superior en Dret: del 2002 al 2005 especialitzada en habitatge, del 2005 fins el 2016 especialitzada en Urbanisme, i actualment sóc cap de la Unitat de Contractació de la Subdirecció d’Edificació de la Diputació de Barcelona.

Contacta!

Laura Gómez Ramón

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Postgrau d’Especialització en Dret Administratiu per la UB, títol de gestor administratiu. 

Des de l’any 1992, funcionària de carrera de l’Ajuntament de Terrassa en situació de servei en altres administracions públiques. Treballo a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, com a lletrada de l’Assessoria Jurídica. Des de l’any 1996 intervinc en la representació i defensa dels ens locals: a l’Ajuntament de Terrassa fins al 2008, a la Diputació de Barcelona (2008-2012) com a cap del Servei d’Assistència en Recursos Humans a la Gerència de Serveis Local i a l’Ajuntament de Rubí (2012-2014) com a coordinadora de Serveis Jurídics. 

Des de l’any 1998, dedicada a activitats docents de forma puntual: tutora UNED, Diputació de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili i l’ACM.

Contacta!

Isabel Prado Morán

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.  

Cap del Servei d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Banyoles des de l'any 2005.

Màster en dret financer i tributari per la Universitat d'Oviedo.

Postgrau en gestió i dret local per la Universitat de Girona. Postgrau en dret urbanístic avançat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Advocada especialista en dret administratiu des de l'any 1999.

Contacta!

Isabel Alonso Fernández

VOCAL
VEURE EL CV.

Vocal Junta Directiva Associació Catalana de Juristes de l'Administració Local.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona.

Actualment cap de l’Oficina d’Activitats de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

Funcionària en excedència de l’Ajuntament de Sabadell.

Postgrau en gestió urbanística per la Universitat Politècnica de Catalunya.

He impartit formació a la Diputació de Barcelona.

 

Contacta!